Resa med en ESA: vad du behöver veta

Tanken att resa med ett husdjur är alltid en spännande, men för vissa människor med ESA och servicedjur är det inte bara en lyx, det är viktigt.

Ett känslomässigt stöddjur är en bästa vän, en följeslagare och en axel att gråta på. Människor med ESA är beroende av sina djur för känslomässigt stöd och komfort, även om de inte har någon specialiserad träning.

Resa är ofta en av de hög ångest gånger när en ESA behövs mest… så det är bra att veta att du kan ta din furry stödsystem på ett plan med dig!

Hur du kan flyga med din ESA gratis
Air Carrier Access Act är en lag som helt enkelt innebär att du kan ta din ESA eller service djur ombord ett flygplan utan extra avgifter så länge du har alla nödvändiga pappersarbete.

Du kan inte vägras passage på ett flygplan på grund av din mentala eller fysiska funktionshinder, och inget flygbolag kan kräva att du avslöjar din personliga funktionshinder.

Det finns fortfarande regler och riktlinjer att följa för att ta din ESA (eller något husdjur, om det är tillåtet) ombord så Läs resten av denna guide noggrant!

Always Alert Airline du kommer att föra din ESA
Olika flygbolag kommer att ha något annorlunda politik när det gäller att meddela – de flesta kommer att behöva minst 48 timmar, men för att vara extra säker är det klokt att kontakta flygbolaget och göra arrangemang när du bokar din semester.

Ta reda på hur flygbolaget gillar att bli informerad och ge dem meddelande ASAP!

Vet ditt flygbolags Pet Carrier krav
När du tar en ESA upp i luften, kommer du att stanna nära för resan. Medan de inte behöver sin egen plats, måste du noga följa regler och riktlinjer som fastställts av flygbolaget för din extra speciella levande bagage.

Vad är acceptabelt
Allmänna flygbolagsregler inkluderar:

1 husdjur eller bärare per person,
Katter och hundar av de flesta raser tillåtna,
Reser i stil med din egen bärare, om den uppfyller dessa standarder:
Läckagesäkert material
Väl ventilerat
Mat och vattenbehållare inuti
Tillräckligt med utrymme för din furry vän att stå upp, ligga ner och vända
Filtar, handdukar och andra absorberande material för olyckor i luften
Kan passa under sätet framför dig
Nästan alla amerikanska operativa flygbolag följer dessa allmänna regler – men du bör alltid kontrollera varje specifik emotionellt stöd djurpolitik innan du flyger!

Vad är begränsat
Även om det är din rätt att flyga med din ESA, det finns fortfarande vissa begränsningar.

Vissa raser av hund och katt, särskilt de med snub-näsor(brachycephalic raser)
Mycket unga husdjur under 8 veckor gamla
De som väger över 20lb
Vissa flygbolag kommer att begränsa hur många husdjur som kan resa per plan, andra är inte förtjust i hopfällbara kennlar. Delta Airways behöver till exempel mat-och vattenbehållarna fastspända på utsidan med din signatur på!

Vissa flygplatsdestinationer och specifika flygplanstyper är ännu inte utrustade för ESA.

Flygbolagen är mycket tydliga med vad som är tillåtet och vad som inte finns på deras plan –ta reda på innan du bokar ditt flyg!

”Vart går min ESA när jag är på planet?”
Du kan separeras från ditt husdjur medan du båda går igenom säkerhet på flygplatsen, och de kan vara undanstoppad i lastrummet medan alla klättrar ombord. Men från lift – off till touch-down kommer du att flyga genom molnen tillsammans med sin mysiga kropp i knäet.

Glöm inte de väsentliga formerna! Ett av de viktigaste stegen!
Oavsett om ditt flygbolag behöver blanketter fylls i och skickas i förväg eller precis innan ditt flyg, se till att du har rätt pappersarbete till hands!

ESA Brev
Det viktigaste du behöver är ditt brev från en licensierad psykisk hälso-och sjukvårdspersonal som bekräftar att du behöver en ESA. Ditt brev måste vara giltigt i 1 år och låter dig resa med ditt husdjur.

Om du bara har märkt att ditt gamla brev inte längre är giltigt, eller om du behöver ditt första brev för detta flyg… och det är bara några dagar tills start, svettas inte! Med lite hjälp kan du få ditt ESA-brev med dig om 48 timmar.

Förutom ditt esa-brev kan du också behöva:

Veterinärhälsoformulär-fyllt i av din veterinär, som anger att ditt älskade husdjur är registrerat och vaccinerat.
Kopia av ditt husdjurs nuvarande skottrekord-vaccinationsposter levereras också av din veterinär.
Undertecknat bevis på ditt husdjurs beteende – så flygbolaget vet att det inte kommer att finnas något dåligt husdjursbeteende under flygningen.
Ytterligare former-dessa varierar från flygbolag till flygbolag och beror på destinationslandet.
Upp, upp och Iväg! Förbered din ESA för flygning
Ni båda måste vara lugna och bekväma på flygplatsen och flygande miljö – det sista du vill göra är att öka någon ångest!

Se till att de är bekväma i sin låda och har sin favorit filt med dem. Kasta in ett personligt föremål, som en T-shirt, så din doft kommer att lugna dem om du är separerad för att gå igenom säkerheten.

Lär din hund på att vara på sitt bästa beteende
Även om de kommer att vara i sin bärare, se till att din pooch vet att sitta, fastställa och förstår dina kommandon för att hålla skällande till ett minimum. Det är grundläggande doggy etikett!

Undervisning din hund sätt är viktigt. De reser med dig för din komfort, inte som vakthund! Om din pooch visar hotande beteende, kommer du sannolikt att finna att flygbolagen är ovilliga att tillåta dig ombord och kan förneka dig flygningar helt och hållet om de känner att ditt djur är ett hot mot andra passagerare.

Esa-ägarens Förstahandsflygupplevelse
”Sydväst är underbart när min känslomässiga stöd hund Milo och jag flyger ut ur halvvägs. Processen är så lätt jämfört med andra flygbolag. Allt jag behöver göra är att visa mitt ESA-brev när jag får mitt boardingkort och kolla mitt bagage” ~Aggie, Southwest Airlines

”Jag flög med min känslomässiga stöd hund (mini-schnauzer) för första gången, och jag var otroligt nervös om bärarsituationen eftersom deras Under-sits område är lite mindre än andra flygbolag. Flygvärdinnan sa att jag kunde hålla honom ute i mitt knä.”~Laura, Frontier Airlines

Du måste se till att du följer alla riktlinjer och förfaranden som att ha rätt dokumentation, meddela flygbolaget och att ditt djur är godkänt för resor. Om du gör det borde du ha en underbar och trevlig resa.”~ Dawn, American Airlines

Dawn är rätt på pengarna. Följ riktlinjerna och förbereda i förväg, så att du också kan resa säkert och smidigt med din ESA på semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.