Definitiv Guide till rörelsesjuka: resa mer, Sjukfri

Om du är som jag, då är du den värsta reskamraten. Nu är jag säker på att du undrar varför?

Två ord… åksjuka.

Känner du dig någonsin sjuk eller illamående först efter att ha läst en bok eller tittat på din telefon i en bil, tåg eller flyg?

Det finns en anledning till det. Under den tiden berättar ditt inre öra din hjärna att du rör dig och dina ögon berättar för din hjärna att du sitter i din plats. Din hjärna blir förvirrad och du känner dig sjuk.

På flygningar var jag värdelös och inte produktiv eftersom jag inte kunde läsa eller arbeta på min bärbara dator. Det är värre under start, landning eller om det finns turbulens. Jag ville inte delta i konversationer eftersom jag verkligen tröttnade lätt och bara ville stänga ögonen. Jag önskar att jag kan säga att ett flyg till en destination bara är en bok som läses bort.

Under bilturer kunde jag inte heller läsa eller ens titta på min telefon. Återigen ville jag bara sova. Och blåsiga vägar, Jag blir orolig bara tänker på det. Jag tänkte … så mycket för spontana vägresor.

Om någon vågar nämna en båttur tänker jag omedelbart på hur eländigt jag kan få.

Nu förstår du varför jag inte är en trevlig resekamrat. Men vänta lite.

Jag har behandlat detta hela mitt liv och lärt mig att leva med det på grund av att jag älskar att resa. Jag har lärt mig att hantera det, och jag har kunnat minska mina symtom till ett minimum.

I den här definitiva guiden till rörelsesjuka lär du dig allt du behöver veta från symtomen och de olika behandlingarna som fungerar för mig som brukade drabbas av svår rörelsesjuka.

Vad är Motion Sickness?
Enligt WebMD är det en känsla av oro där det finns en störning i det inre örat som orsakas av upprepad rörelse. Människor hänvisar till det som bilsjuka eller sjösjuka.

Vad orsakar rörelsesjuka?
Som jag nämnde tidigare finns det en obalans mellan kroppens sensoriska delar (ögon, öron) och resten av kroppen. Hjärnan tar emot signaler från jämviktsreceptorer i en del av det inre örat (vestibulära systemet) som inte matchar visuella signaler från ögonen.

Symtom På Rörelsesjuka
Rörelsesjuka förekommer inte bara som illamående och yrsel. Detta förbises ofta, därför inkluderar andra viktiga symtom:

Huvudvärk
Ostadighet / ljushet
Epigastrisk obehag
Trött
Kräkas
Kall svett
Sömnighet
Muntorrhet
Känsla av ögonbelastning
Behandling Av Åksjuka
Behandlingsmetoden för rörelsesjuka kan lindras genom föreskrivna eller receptfria läkemedel, naturläkemedel eller beteendemässiga åtgärder.

Vad du väljer är upp till dig och kan individualiseras vilket betyder att om det fungerar för dig kanske inte betyder att det säkert kommer att fungera för en annan person. Du måste ta hänsyn till din ålder, känslighet för medicinering och symtomens intensitet. Rådgör med en läkare först innan du tar något läkemedel för åksjuka.

Motion Sjukdom Patch
En populär receptbelagd medicin som fungerar i upp till 72 timmar kallas scopolamin, känd som motion sickness patch. Du placerar den lilla cirkulära scopolaminplåstret bakom örat minst 4 timmar innan det behövs.

Om du lider av svår åksjuka och en hög nivå av funktion inte krävs, kan din läkare rekommendera prometazin. Du kan ta det oralt, eller det kan ges som en intramuskulär injektion. Det är mycket effektivt för illamående och kräkningar.

Motion Sjukdom Piller (Antihistaminer)
Vanliga mediciner:

Dimenhydrinat( Dramamine): denna receptfria antihistamin bör tas ungefär en timme innan du reser. Det kan tas var 4 till 6 timmar. Det finns Dramamine för barn och en icke-dåsig naturals Dramamine (i princip ingefära kapslar).
Meclizine (Bonine): en annan vanlig antihistamin som bör tas ungefär en timme innan du reser. Det används också för att minska svindeln. Detta är mitt val eftersom jag har färre biverkningar och det fungerar bättre.
Även om du inte behöver recept, bör du alltid rådgöra med din läkare först innan du tar något läkemedel. Alla läkemedel som anges ovan har biverkningar som dåsighet och torr mun.

Naturliga Åtgärder För Rörelsesjuka (Icke-Dåsig)
Om du föredrar icke-medicinska alternativ är det här avsnittet för dig:

Prova ingefära. En ingefära tillägg i kombination med ingefära snaps, ingefära ale eller kanderad ingefära kan hjälpa bromsa illamående. Du kan äta en verklig ingefära rot. Personligen har jag aldrig provat det. Det finns ingefära tuggar, godis och te som smakar fantastiskt. Här är några produkter som alltid finns i min carry on:

Prova eteriska oljor. Här är en lista över de bästa för symtom på rörelsesjuka:
Pepparmint
Lavender
Kamomillte
Fänkål
Muskotnöt
Ingefära
Prova ett annat naturligt alternativ. Hylands Motion Sickness Relief tabletter för behandling av åksjuka.

Så, vad finns alltid i min resväska? Hylands rörelsesjuka flikar, digestzen essential oil digestive blend av doTERRA (sätt 1-2 droppar under tungan eller i ett glas vatten) och Ginger People super strength gin gins och rescue tablets. Dessa produkter har hjälpt mig enormt under de senaste åren.

Akupressurband
Det finns många olika märken där ute som hjälper till med rörelsesjuka. Jag vet att det finns skeptiker där ute. Så, vad gör det? Fungerar det? Akupressurband hjälper till att lindra illamående och kräkningar i samband med rörelse och andra tillstånd.

Du bär illamående bandet runt handleden. Det fungerar genom att utöva tryck som stimulerar punkten PC-6 (eller Nei-Kuan). Det är definitivt en akupunkturpunkt att komma ihåg. PC-6 finns lätt mellan senorna tre fingerbröd under handleden på den inre underarmen.

Beroende på din budget kan rörelsesjukband sträcka sig från $6 till $95. Några favoriter på Amazon är Sea-Band armband, Travel Eze Armband och Reliefband. Reliefbandet är lite annorlunda och dyrare eftersom det använder neuromodulation för att stimulera nervsystemet med elektriska impulser.

Alla dessa är bra alternativ för personer som inte gillar att ta medicin eftersom det inte finns några biverkningar!

Slutsats
Det finns många alternativ att välja mellan så rädsla reser inte mer! Det sista du vill ha är yrsel och illamående från rörelse för att förstöra din resa. Förhoppningsvis har denna definitiva guide till rörelsesjuka gett dig några svar.

Är det något jag utelämnat? Har du några ytterligare tips? Jag letar alltid efter fler bra ideer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.