Definitiv Guide till rörelsesjuka: resa mer, sjuk fri

Om du är som jag, då är du den värsta resesällskap. Nu är jag säker på att du undrar varför?

Två ord… åksjuka.

Känner du dig någonsin sjuk eller illamående först efter minuter att läsa en bok eller titta på din telefon medan du är i bil, tåg eller plan?

Det finns en anledning till det. Under den tiden berättar innerörat din hjärna att du rör dig och dina ögon berätta din hjärna att du sitter i din plats. Din hjärna blir förvirrad, och du känner dig sjuk.

På flyg var jag värdelös och inte produktiv eftersom jag inte kunde läsa eller göra arbete på min bärbara dator. Det är värre under start, landning, eller om det finns turbulens. Jag ville inte delta i samtal eftersom jag verkligen blev trött lätt och ville bara stänga mina ögon. Jag önskar att jag kan säga att ett flyg till en destination är bara en bok läses bort.Under bilturer kunde jag inte läsa eller ens titta på min telefon. Återigen ville jag bara sova. Och blåsiga vägar, Jag blir orolig bara tänka på det. Jag tänkte… så mycket för spontana vägresor.

Om någon vågar nämna en båttur, tänker jag omedelbart på hur olycklig jag kan få.

Nu förstår du varför jag inte är en trevlig reskamrat. Men vänta lite.

Jag har behandlat detta hela mitt liv och lärt mig att leva med det för att jag älskar att resa. Jag har lärt mig att klara av det, och jag har kunnat minska mina symtom till ett minimum.

I den här definitiva guiden till rörelsesjuka lär du dig allt du behöver veta från symptomen och de olika behandlingarna som fungerar mig som brukade lida av allvarlig rörelsesjuka.Som jag nämnde tidigare finns det en obalans mellan kroppens sensoriska delar (ögon, öron) och resten av kroppen. Hjärnan tar emot signaler från jämviktsreceptorer i en del av innerörat (vestibulära systemet) som inte matchar visuella signaler från ögonen.

Åksjuka Symtom
Åksjuka inte bara närvarande som illamående och yrsel. Detta förbises ofta, därför inkluderar andra viktiga symtom:

Huvudvärk
Ostadighet/yrsel
Epigastrisk obehag
Trött
Kräkas
Kall svett
Sömnighet
Muntorrhet
Känsla av ögonbelastning behandlingsmetoden för rörelsesjuka kan lindras av föreskrivna eller receptfria läkemedel, naturläkemedel eller beteendeåtgärder.

Vad du väljer att är upp till dig och kan vara individualiserad mening om det fungerar för dig kanske inte betyder att det säkert kommer att fungera för en annan person. Du måste ta hänsyn till din ålder, känslighet för medicinering och intensiteten av symtom. Rådgör med en läkare först innan du tar något läkemedel för åksjuka.

Åksjukeplåster
En populär receptbelagda läkemedel som fungerar i upp till 72 timmar kallas skopolamin, känd som åksjuka plåstret. Du placerar det lilla cirkulära skopolaminplåstret bakom örat minst 4 timmar innan det behövs.

Om du lider av allvarlig rörelsesjuka och en hög funktionsnivå inte krävs, kan din läkare rekommendera prometazin. Du kan ta det oralt, eller det kan ges som en intramuskulär injektion. Det är mycket effektivt för illamående och kräkningar.

Åksjuka Piller (Antihistaminer)
Vanliga mediciner:

Dimehydrinat (Dramamin): denna receptfria antihistamin ska tas ungefär en timme innan du reser. Det kan tas var 4 till 6 timmar. Det finns Dramamin för barn och en icke-dåsig naturals Dramamin (i grunden ingefära kapslar).
Meclizin (Bonine): en annan vanlig antihistamin som ska tas ungefär en timme innan du reser. Det används också för att minska vertigo. Detta är mitt val eftersom jag har färre biverkningar och det fungerar bättre.
Även om du inte behöver ett recept, bör du alltid rådgöra med din läkare först innan du tar något läkemedel. Alla läkemedel som anges ovan har biverkningar som sömnighet och torr mun.Om du föredrar icke-medicinska alternativ, så är det här avsnittet för dig:

Prova ingefära. Ett ingefäratillskott kombinerat med ingefära snaps, ginger ale eller kandad ingefära kan hjälpa till att bota illamående. Du kan äta en verklig ingefärarot. Personligen har jag aldrig provat det. Det finns ginger chews, godis och te som smakar fantastiskt. Här är några produkter som alltid är i min bär på:

Prova eteriska oljor. Här är en lista över de bästa för symtom på åksjuka:
Pepparmint
Lavender
Kamomillte
Fänkål
Muskotnöt
Ingefära
Prova ett annat naturligt alternativ. Hylands Motion Sickness Relief tabletter för behandling av åksjuka.

Så, vad är alltid i min resväska? Hyland är Åksjuka flikar, DigestZen eterisk olja mag blandning av doTERRA (Lägg 1-2 droppar under tungan eller i ett glas vatten), och Ingefära Människor super styrka gin gin och rädda tabletter. Dessa produkter har hjälpt mig oerhört under de senaste åren.

Akupressurband
Det finns många olika märken där ute som hjälper till med rörelsesjuka. Jag vet att det finns skeptiker där ute. Vad gör den? Fungerar det? Akupressurband hjälper till att lindra illamående och kräkningar i samband med rörelse och andra tillstånd.

Du bär illamående bandet runt handleden. Det fungerar genom att utöva tryck som stimulerar punkten PC-6 (eller Nei-Kuan). Det är definitivt en akupunktur punkt att komma ihåg. PC-6 är lätt att hitta mellan senorna tre fingerbredder under handleden på den inre underarmen.

Beroende på din budget, åksjuka band kan variera från $6 till $95. Några favoriter på Amazon är Sea-Band armband, resor Eze Armband och Reliefband. Reliefband är lite annorlunda och dyrare eftersom den använder neuromodulation för att stimulera nervsystemet med elektriska impulser.

Alla dessa är bra alternativ för individer som inte gillar att ta medicin eftersom det inte finns några biverkningar! Det finns många alternativ att välja mellan så rädsla reser inte mer! Det sista du vill ha är yrsel och illamående från rörelse för att förstöra din resa. Förhoppningsvis har denna definitiva guide till rörelsesjuka gett dig några svar.

Är det något jag utelämnade? Har du några ytterligare tips? Jag letar alltid efter fler bra idéer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.