Bästa vattentäta tält för sommaräventyr 2018

Att välja rätt vattentätt tält för dina campingresor till din favorit nationalpark kan verka utmanande först. Som med sovsäckar, vattenflaskor, Vandringskängor och till och med campingduschar, oavsett om du tittar på 2, 4 eller 6 persontält, verkar det som en oändlig variation tillgänglig och att minska ditt val för det perfekta sommartältet kan vara överväldigande.

Det finns några saker du vill tänka på när du är på marknaden för ett allväder campingtält som är vattentätt och du kan använda för sommaräventyr:

Storlek på gruppen camping med dig och hur mycket utrymme du vill ha för att sova och andra aktiviteter i tältet
Vilken typ av camping resa du planerar. Om du kör till din campingplats kommer dina behov att vara annorlunda än om du planerar att vandra och du måste ta med dig ditt tält. Likaledes, om du camping på stranden kontra camping i skogen, etc.
Väderförhållanden där du kommer att campa. Alla vill ha skydd mot dåliga förhållanden, men vissa människor behöver det mer än andra. Oavsett om du vill investera i ett vattentätt tält eller inte och vidta åtgärder för att lägga till ännu mer skydd med vattentätt tätningsmedel på golvet och sömmarna baseras på de väderförhållanden du planerar att campa i. Det är också bra att tänka på temperaturen när du ska campa. Under de varmare sommarmånaderna vill du vara säker på att ditt tält erbjuder gott om ventilation.
Varför köpa ett campingtält?
Det uppenbara svaret här är att du behöver ett tält till lägret, men det är faktiskt inte fallet. Du kan sova ute under stjärnorna eller till och med använda ditt fordon när du campar. Men de flesta älskar tanken på att skapa ett bekvämt utrymme som har vissa likheter med sitt hem.

Det finns också olika typer av tält, så att få ett campingtält betyder något annat än att få ett backpackingtält. Campingtält tenderar att vara tyngre, men de tenderar också att vara större och lyxigare. Huruvida ett campingtält är rätt för dig är baserat på dina behov och önskemål när du campar och hur långt du behöver bära ditt tält för att nå din campingplats.

Vad ska man leta efter i ett vattentätt tält
Självklart är det viktigaste problemet när du har bestämt dig för att du behöver ett vattentätt tält hur bra det stöter bort vatten och förhindrar att det läcker ut. Tält med lätta hav som är dubbla skyddade med sömtejp tenderar att göra det bästa jobbet för att förhindra läckage. Om du kan hitta ett tält med vattentät sömtejp är chansen att du får ett tält du kan lita på för att skydda dig från läckage.

Vattentäta tält tenderar också att ha badkar golv som är i ett enda stycke. Golvet måste konstrueras av vattentäta material och vara ett par till några centimeter upp på sidorna innan väggsömmen förbinder de två. Sömmar som ligger på eller för nära golvet tenderar att uppleva läckage så småningom, särskilt när det är regniga förhållanden.

Både dubbel-och enkelväggstält kan vara vattentäta så anta inte att den extra väggen kommer att ge dig extra skydd, även om det kan. Dubbelväggstält har ett avtagbart regnskiktskikt som hjälper till att stöta bort fukt och förhindra att fukt kommer in i tältet. Ibland är innerväggen i ett dubbeltält nät för att förhindra att tältet blir för tungt och för att möjliggöra luftflöde, särskilt när regnskyttskiktet tas bort.

Uppenbarligen har enkelväggstält bara ett lager, men det lyckas fortfarande förhindra att fukt tränger in i tältet. Enkelskiktet är tillverkat av ett högteknologiskt material som är vattentätt och andas. För det mesta är enkelväggstält lättare och har en högre prislapp och används av backpackers och andra människor som behöver bära sitt tält långa sträckor innan de sätter upp läger.

Ett sista tips för att välja ett vattentätt tält: undvik frestelsen att spara pengar genom att köpa det billigaste tältet du kan hitta. Ett lågt pris kan vara attraktivt, men även om det finns stora löften från tillverkaren om att vara vattentät, är chansen att tältet inte kommer att erbjuda samma skydd som något med en genomsnittlig till högre prislapp. Du behöver inte köpa det dyraste vattentäta tältet som finns, men att köpa något bara för att det är billigt kommer sannolikt att kosta dig mer på lång sikt.

Bästa vattentäta tält för sommaräventyr
Nu när du har en uppfattning om vad du ska leta efter i ett vattentätt tält, ta en titt på våra val för bästa tillgängliga:

Coleman 8 Personer Red Canyon Tält
Detta är en stor stor grupp tält. Det är perfekt för större familjer och grupper av vänner som vill njuta av en campingupplevelse tillsammans. Den mäter 17 x 10 fot och står 72 tum i mitten. Det är också uppdelat i tre rum så att alla kan ha lite integritet när det behövs. Och eftersom det är tillverkat av Coleman vet du att det är en högkvalitativ produkt.

Detta tält är tillräckligt stort för att passa tre luftmadrasser, inklusive en queen size. Det är robust nog att stå upp till blåsigt eller stormigt tillstånd och är ännu mer hållbart än andra Coleman tält. Det kan ta lite tid att ställa in och är sannolikt ett jobb för två eller flera personer, men när det är upp är det ett bra alternativ för camping.

Wenzel 8 Personer Klondike Tält
Detta tält har gott om stabilitet, vilket kan vara en välsignelse när du campar med en stor familj med små barn. Det är också bra om väderförhållandena är mindre än perfekta.

Tältet är tillverkat av vattenavvisande polyester som har en kostnad av polyuretan för ett extra lager av skydd. Det finns en badkargolvdesign för att förhindra läckage och fukt från att tränga in i golvet. Den mäter 16 ’ X11 ’ och har en höjd av sex och en halv fot på sin högsta punkt. Med sin rymliga interiör kan detta tält passa två queen size luftmadrasser utan problem​

Core 6 Person Omedelbar Stuga Tält
Detta tält från Core är 11 ’ X9 ’ och står över sju fot på sin högsta punkt. Det ger tillräckligt med utrymme för två queen madrasser. Det finns också gott om plats för bagage och campingutrustning. En av våra favorit saker om detta tält är hur lätt det är att montera eftersom stolparna är förmonterade.

Det finns blixtlåspaneler i tältets inre för integritet och det finns portar för elektronik i tältet. Tältet har H2o Block-teknik med aktiva pärlor för att förhindra att fukt tränger in i väggarna.

Lämna ett svar