Bästa 2 Person tält för Sommar Camping

En 2 person tält är precis rätt storlek när du inte camping med en stor grupp. Du kan få en mindre 2person tält för sommar camping på din favorit nationalpark till ett överkomligt pris utan att offra någon komfort eller funktion. Om du vill få ut det mesta av din campingupplevelse och njuta av naturen är det bästa stället att komma igång att investera i ett av de bästa lätta tälten.

Som med en sovsäck, bärväska, sovplatta, vandringsstavar, en klättringssele och klättringsrep, lägermöbler, vandringsutrustning eller nästan allt annat du behöver på dina framtida backpackingresor, att hitta rätt 2 person tält kräver lite forskning eftersom det finns så många tält på marknaden, men den tid du investerar i din sökning kommer att vara värt det.

Du vill överväga några viktiga faktorer när du söker efter din tälttyp, inklusive din budget, vilken typ av tält som gör dig mest bekväm (kvadratfot som tältgolvet erbjuder, materialet i tältkroppen, den totala packade storleken, den inre ramen etc.), vilket är mest praktiskt, och de förhållanden under vilka du kommer att campa. Sommarcamping innebär att du inte behöver oroa dig för kalla temperaturer eller snö, men du behöver fortfarande skydda mot sommarstormar och se till att det finns ett visst skydd mot sol och värme.

Det bästa stället att börja din sökning är genom att sätta en budget. Detta begränsar ditt val och säkerställer att du inte slösar bort tid med tanke på tält som du inte har råd med.

Målet är att hitta prisvärda budgettält som är av anständig kvalitet eller bättre och har alla funktioner du behöver. Det lägsta priset är sällan det bästa alternativet eftersom du i det långa loppet inte sparar pengar. Ett billigt tält kan utsätta din utrustning och kropp för elementen och kommer sannolikt att behöva bytas ut på kort tid. Du är bättre att spendera lite mer på förhand och undvika kostnader längs linjen när du lär dig att ditt ursprungliga köp inte ger det du behöver.

Tält för Camping och Backpacking
Det finns i princip två olika typer av 2 person tält: de för camping och de för backpacking. Vissa tält kan göra dubbel plikt, men skillnaden kommer ner till vikt och komfort mestadels.

Backpacking tält är byggda för just det: backpacking. De måste vara tillräckligt lätta för att bära till och från din webbplats över flera mil eller mer, och de måste vara enkla att installera. Enkel installation innebär också att du inte kommer att släpa många stolpar och annan utrustning med dig för att få ditt tält upp för natten.

Avvägningen är att backpacking 2 person tält erbjuder mindre utrymme. De är utilitaristiska och medan två personer kan passa in i tältet används de främst för att sova och inget annat.

Campingtält är å andra sidan rymligare och kommer sannolikt att ta mer tid att sätta upp. De tenderar att kosta lite mer, även om detta inte alltid är fallet, och de har också fler klockor och visselpipor, samt ytterligare väderskydd. I de flesta fall kommer de att ställas in direkt från ett fordon, vilket innebär att du drar tältet och allt du behöver för installationen ur din bil eller lastbil efter att du har kört direkt till din campingplats.

Tält utformade speciellt för camping är inte avsedda att släpas genom skogen eller annan terräng eftersom de är mer involverade.

Hitta det bästa 2-Persontältet för Sommarcamping
Nu när du har en aning om vad tält fungerar bäst för dig och du har satt en budget, kan du kolla in 2 person tält för camping som finns tillgängliga. Vi har listat våra favoriter nedan:

Marmot Limelight 2 Person Tält
Detta är ett prisvärt, välbyggt tält som erbjuder värde och kvalitet. Det är på den mindre sidan, men det erbjuder fortfarande gott om plats för två personer att sova, och det finns också lite extra utrymme för att lagra redskap i nio kvadratfot vestibulen.

Tältet har två stora takpaneler i mesh som håller tältet väl ventilerat. Det är också ett bra sätt att se stjärnorna utan att utsätta dig för myggor eller flugor när du ligger i tältet på natten.

Tältet levereras med aluminiumstolpar som ansluter till tältet med clips så att det är enkelt och snabbt eftersom det inte finns någon gängning inblandad. Detta tält erbjuder full täckning för två personer och kan stå upp mot elementen. Den motstår UV-skador och är idealisk för tresäsongscamping.

Detta tält är lätt, men inte det lättaste 2-persontältet du kan hitta, avvägningen är att du får lite mer armbågsrum inuti.

MSR Hubba Hubba 2 Man tält
Detta tält är ett av de rymligaste 2-personstälten du kommer att hitta, även om det bibehåller sin lätta vikt. Det finns två dörrar och interiören är konfigurerad för att ge bästa möjliga utrymme utan att behöva ett övergripande stort fotavtryck.

Tältet har tillförlitlig konstruktion och har förstärkta stresspunkter, reflekterande kille sladdar, dörr växlar, tejpade sömmar, och ultralätta stake loopar. Den är robust och kan stå upp mot elementen under minst tre säsonger.

Den väger drygt fyra pund och är lätt att sätta upp och ta ner.

Big Agnes Fly Creek HV Platinum
Detta tält är ett av de lättaste du kan hitta för två personer på knappt tre pund. Det är inte den mest rymliga 2 person tält ute, men två personer kommer att passa in i det bekvämt med sovsäckar och andra redskap.

Tältet monteras med DAC Featherlite NSL-stolpar, som är ett av de lättaste viktsystemen du kan hitta idag. Har en polyuretanbeläggning för att skydda från element och golvet är ultralätt silikon med samma beläggning. Den är utformad för att vara snabb och enkel att installera, och det är möjligt att göra det med bara en enda person.

Den stora Agnes har en enda dörr och vestibul utrymme. Inuti finns tre nätfickor för att hålla utrustningen organiserad. Den är fodrad med en reflekterande beläggning så att du kan se på natten utan problem. Tältets sömmar är fodrade med lösningsmedelsfri polyuretantejp för att säkerställa att den är vattentät.

Lämna ett svar