Bästa 2 Person tält för Sommar Camping

En 2 person tält är precis rätt storlek när du inte camping med en stor grupp. Du kan få ett mindre 2personstält för sommarcamping i din favorit nationalpark till ett överkomligt pris utan att offra någon komfort eller funktion. Om du vill få ut det mesta av din campingupplevelse och njuta av naturen är det bästa stället att komma igång att investera i ett av de bästa lätta tälten.

Som med en sovsäck, bärväska, sovplatta, vandringsstavar, en klättring sele och klättring rep, läger möbler, vandring redskap, eller nästan allt annat du behöver på din framtida backpacking resor, hitta rätt 2 person tält kräver lite forskning eftersom det finns så många tält på marknaden, men den tid du investerar i din sökning kommer att vara värt det.

Du vill överväga några viktiga faktorer när du söker efter din tälttyp, inklusive din budget, vilken typ av tält som gör dig mest bekväm (kvadratfot tältgolvet erbjuder, tältkroppens material, den totala packade storleken, den inre ramen etc.), vilket är mest praktiskt, och de förhållanden under vilka du kommer att camping. Sommarcamping betyder att du inte behöver oroa dig för kalla temperaturer eller snö, men du måste fortfarande skydda mot sommarstormar och se till att det finns ett visst skydd mot sol och värme.

Det bästa stället att börja din sökning är genom att ställa in en budget. Detta begränsar ditt val och säkerställer att du inte slösar bort tid med tanke på tält som du inte har råd med.

Målet är att hitta prisvärda budgettält som är av anständig kvalitet eller bättre och har alla funktioner du behöver. Det lägsta priset är sällan det bästa alternativet eftersom du på lång sikt inte kommer att spara pengar. Ett billigt tält kan utsätta din utrustning och kropp för elementen och kommer sannolikt att behöva bytas ut på kort tid. Du är bättre att spendera lite mer på förhand och undvika kostnader längs linjen när du lär dig att ditt ursprungliga köp inte ger vad du behöver.

Tält för Camping och Backpacking
Det finns i princip två olika typer av 2 persontält: de för camping och de för backpacking. Vissa tält kan göra dubbel plikt, men skillnaden kommer ner till vikt och komfort mestadels.

Backpacking tält är byggda för just det: backpacking. De måste vara tillräckligt lätta för att bära till och från din webbplats över flera mil eller mer, och de måste vara enkla att installera. Enkel installation innebär också att du inte kommer att släpa en massa stolpar och annan utrustning med dig för att få ditt tält upp för natten.

Avvägningen är att backpacking 2 persontält erbjuder mindre utrymme. De är utilitaristiska och medan två personer kan passa in i tältet används de främst för att sova och inget annat.

Camping tält, å andra sidan, är rymligare och kommer sannolikt att ta mer tid att ställa in. De tenderar att kosta lite mer, men det är inte alltid fallet, och de har också fler klockor och visselpipor, samt ytterligare väderskydd. I de flesta fall kommer de att ställas in direkt från ett fordon, vilket innebär att du drar tältet och allt du behöver för installation ur din bil eller lastbil efter att du har kört direkt till din campingplats.

Tält som är utformade speciellt för camping är inte avsedda att släpas genom skogen eller annan terräng eftersom de är mer involverade.

Hitta det bästa 2-Personstältet för Sommarcamping
Nu när du har en aning om vad tält fungerar bäst för dig och du har satt en budget, kan du kolla in 2 person tält för camping som finns tillgängliga. Vi har listat våra favoriter nedan:

Marmot Limelight 2 Personer Tält
Detta är ett prisvärt, välbyggt tält som erbjuder värde och kvalitet. Det är på den mindre sidan, men det erbjuder fortfarande gott om plats för två personer att sova, och det finns också lite extra utrymme för att lagra redskap i nio kvadratmeter vestibul.

Tältet har två stora meshtakpaneler som håller tältet väl ventilerat. Det är också ett bra sätt att se stjärnorna utan att utsätta dig för myggor eller flugor när du ligger i tältet på natten.

Tältet levereras med aluminiumstolpar som ansluter till tältet med clips så det är enkelt och snabbt att ställa in eftersom det inte finns någon gängning. Detta tält erbjuder full täckning för två personer och kan stå upp till elementen. Den motstår UV-skador och är idealisk för camping i tre säsonger.

Detta tält är lätt, men inte det lättaste 2-persontältet du kan hitta, avvägningen är att du får lite mer armbågsrum inuti.

MSR Hubba Hubba 2 Man tält
Detta tält är ett av de rymligaste 2-persontälten du kommer att hitta, även om det bibehåller sin lätta vikt. Det finns två dörrar och interiören är konfigurerad för att ge den bästa mängden utrymme utan att behöva ett övergripande stort fotavtryck.

Tältet har pålitlig konstruktion och har förstärkta stresspunkter, reflekterande killband, dörrväxlar, tejpade sömmar och ultralätta stavslingor. Den är robust och kan stå upp mot elementen under minst tre säsonger.

Den väger drygt fyra kilo och är lätt att sätta upp och ta ner.

Big Agnes Fly Creek HV Platinum
Detta tält är ett av de lättaste du kan hitta för två personer på knappt tre pund. Det är inte det mest rymliga 2-persontältet där ute, men två personer passar bekvämt in i det med sovsäckar och annat redskap.

Tältet monteras med DAC Featherlite NSL-stolpar, som är ett av de lättaste viktsystemen du kan hitta idag. Den har en polyuretan beläggning för att skydda mot väder och vind och golvet är ultralätt silikon med samma beläggning. Den är utformad för att vara snabb och enkel att installera, och det är möjligt att göra det med bara en enda person.

Big Agnes har en enda dörr och vestibul utrymme. Inuti finns tre nätfickor för att hålla utrustningen organiserad. Den är fodrad med en reflekterande beläggning så att du kan se på natten utan problem. Tältets sömmar är fodrade med lösningsmedelsfri polyuretantejp för att säkerställa att den är vattentät.

Detta tält är praktiskt, funktionellt, bekvämt och miljövänligt. Materialen som användes för att bygga tältet valdes med hänsyn till miljön och camparnas hälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.