Att resa med en ESA: vad du behöver veta

Tanken att resa med ett husdjur är alltid spännande, men för vissa människor med ESA och servicedjur är det inte bara en lyx, det är viktigt.

Ett känslomässigt stöddjur är en bästa vän, en följeslagare och en axel att gråta på. Människor med ESA litar på sina djur för känslomässigt stöd och komfort, även om de inte har någon specialiserad utbildning.

Att resa är ofta en av de hög ångest gånger när en ESA behövs mest … så det är bra att veta att du kan ta ditt furry support system på ett plan med dig!

Hur du kan flyga med din ESA gratis
Air Carrier Access Act är en lag som helt enkelt innebär att du kan ta ditt ESA eller servicedjur ombord på ett flygplan utan extra avgifter så länge du har allt nödvändigt pappersarbete.

Du kan inte nekas passage på ett flygplan på grund av din mentala eller fysiska funktionshinder, och inget flygbolag kan kräva att du avslöjar din personliga funktionshinder.

Det finns fortfarande regler och riktlinjer att följa för att ta din ESA (eller något husdjur, om det är tillåtet) ombord så Läs resten av den här guiden noggrant!

Alert alltid flygbolaget du kommer att föra din ESA
Olika flygbolag kommer att ha lite olika policyer när det gäller att meddela – de flesta kommer att behöva minst 48 timmar, men för att vara extra säker är det klokt att kontakta flygbolaget och ordna när du bokar din semester.

Ta reda på hur flygbolaget tycker om att bli informerad och meddela dem ASAP!

Känn ditt flygbolags krav på Husdjursbärare
När du tar en ESA upp i luften, kommer du att stanna nära för resan. Även om de inte behöver sin egen plats, måste du noga följa regler och riktlinjer som fastställts av flygbolaget för din extra speciella levande bagage.

Vad är acceptabelt
Allmänna flygregler inkluderar:

1 husdjur eller bärare per person,
Katter och hundar av de flesta raser tillåtna,
Att resa i stil med din egen operatör, om den uppfyller dessa standarder:
Läckagesäkert material
Väl ventilerad
Mat-och vattenbehållare inuti
Tillräckligt med utrymme för din lurviga vän att stå upp, ligga ner och vända
Filtar, handdukar och andra absorberande material vid djurolyckor i luften
Kan passa under sätet framför dig
Nästan alla amerikanska flygbolag följer dessa allmänna regler – men du bör alltid kontrollera varje specifik djurpolicy för emotionellt stöd innan du flyger!

Vad är begränsat
Även om det är din rätt att flyga med din ESA, finns det fortfarande vissa begränsningar.

Vissa raser av hund och katt, särskilt de med snub-näsor (brachycephalic raser)
Mycket unga husdjur under 8 veckor gamla
De som väger över 20 kg
Vissa flygbolag kommer att begränsa hur många husdjur som kan resa per plan, andra är inte förtjust i hopfällbara kennlar. Delta Airways, till exempel, behöver mat-och vattenbehållarna fastspända på utsidan med din signatur på!

Vissa flygplatsdestinationer och specifika flygplanstyper är inte utrustade för ESA ännu.

Flygbolagen är mycket tydliga med vad som är tillåtet och vad som inte finns på deras plan –ta reda på innan du bokar ditt flyg!

”Var går min ESA när jag är på planet?”
Du kan separeras från ditt husdjur medan ni båda går igenom säkerheten på flygplatsen, och de kan vara undanstoppade i hållet medan alla klättrar ombord. Men från lift-off till touch-down du kommer att flyga genom molnen tillsammans med sin mysiga kropp i knät.

Glöm inte de väsentliga formerna! Ett av de viktigaste stegen!
Oavsett om ditt flygbolag behöver formulär ifyllda och skickade i förväg eller precis innan ditt flyg, se till att du har rätt pappersarbete till hands!

ESA brev
Det viktigaste du behöver är ditt brev från en licensierad mentalvårdspersonal som bekräftar att du behöver en ESA. Ditt brev måste vara giltigt i 1 år och låter dig resa med ditt husdjur.

Om du just har märkt att ditt gamla brev inte längre är giltigt, eller om du behöver ditt första brev någonsin för detta flyg… och det är bara några dagar tills start, svett inte! Med lite hjälp kan du få ditt ESA-brev med dig på 48 timmar.

Förutom ditt ESA-brev kan du också behöva:

Veterinärhälsoformulär-fyllt i av din veterinär och anger att ditt älskade husdjur är registrerat och vaccinerat.
Kopia av ditt husdjurs nuvarande skottrekord – vaccinationsregister levereras också av din veterinär.
Undertecknat bevis på ditt husdjurs beteende-så flygbolaget vet att det inte kommer att finnas något dåligt husdjursbeteende under flygningen.
Ytterligare formulär-dessa varierar från flygbolag till flygbolag och beror på destinationslandet.
Upp, upp och bort! Förbered din ESA för flygning
Ni måste båda vara lugna och bekväma på flygplatsen och flygmiljön – det sista du vill göra är att öka all ångest!

Se till att de är bekväma i lådan och har sin favoritfilt med sig. Kasta in ett personligt föremål av dig, som en t-shirt, så din doft kommer att lugna dem om du är separerad för att gå igenom säkerheten.

Lär din hund att vara på sitt bästa beteende
Även om de kommer att vara i sin bärare, se till att din pooch vet att sitta, lägga sig och förstår dina kommandon för att hålla skällande till ett minimum. Det är grundläggande doggy etikett!

Att lära din hund sätt är viktigt. De reser med dig för din komfort, inte som en vakthund! Om din pooch visar hotande beteende kommer du sannolikt att upptäcka att flygbolagen är ovilliga att tillåta dig ombord och kan neka dig flygningar helt och hållet om de känner att ditt djur är ett hot mot andra passagerare.

Esa-ägarnas förstahandsupplevelse
”Southwest är underbart när min känslomässiga stödhund Milo och jag flyger ut ur Midway. Processen är så lätt jämfört med andra flygbolag. Allt jag behöver göra är att visa mitt ESA-brev när jag får mitt boardingkort och kolla mitt bagage ” – Aggie, Southwest Airlines

”Jag flög med min emotionella Stödhund (mini-schnauzer) för första gången, och jag var oerhört nervös för bärarsituationen eftersom deras undersitsområde är lite mindre än andra flygbolag. Men flygvärdinnan sa till mig att jag kunde hålla honom ute i mitt knä.”~Laura, Frontier Airlines

Du måste se till att du följer alla riktlinjer och procedurer som att ha rätt dokumentation, meddela flygbolaget och att ditt djur är godkänt för resor. Om du gör det borde du ha en underbar och trevlig resa.”~Dawn, American Airlines

Dawn är rätt på pengarna. Följ riktlinjerna och förbered dig i förväg, så att du också kan resa säkert och smidigt med din ESA på semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.