Bästa Kompressionssockor för resor (speciellt för alla vandrare)

Liksom med resor skor, komprimering strumpor är inte bara bekväma de är funktionella, särskilt för dem som gillar flygresor ellerär aktiva—kanske planerar en resa till din favorit nationalpark.

Ursprungligen känd som air travel socks, de är gjorda med elastisk fiber eller gummiliknande material som spandex som klämmer på fötter och ben. Om du bär kompressionssockor innebär det ökade trycket från den ”atletiska passformen” en ökning av blodflödet och hjälper till att förhindra svullnad och risken för blodproppar och erbjuda smärtlindring, vilket är viktigt när du sitter länge på longhaul-flygningar eller går långa promenader. Detta gör kompressionssockor idealiska för resor. Oavsett om du sitter på ett plan ett tag eller tar en lång vandring (eller båda), kommer du att vara glad att du investerat i kvalitetskompressionssockor.

Varför Är Kompressionssockor Så Användbara?
Kompressionstrumpor erbjuder ett antal fördelar. Om du lider av kramper eller svullnad i underbenen, eller om du upplever fot-eller bensmärta, kan kompressionssockor hjälpa till.

Dessa strumpor är också bra för dem som är mycket aktiva. Maratonlöpare och människor som kör längre avstånd tenderar att älska stödkompressionssockorna ger.

De hjälper också till att förhindra djup venetrombos (DVT), vilket uppstår när det finns problem med cirkulationen. Detta kan vara ett mycket smärtsamt och farligt tillstånd så allt du kan göra för att undvika det är en bra idé.

I grund och botten kommer användningen av kompressionstrumpor ner till två faktorer: hälsa och atletisk prestanda. I många fall rekommenderas kompressionssockor av läkare, särskilt för patienter som är bedridden eller som måste sitta under långa perioder. Detta gäller människor regelbundet, till exempel personer som arbetar på ett skrivbordsjobb, eller för dem som reser och kommer att sitta på ett plan eller tåg under en lång tid.

Fotsvullnad är vanligt när du reser, även för personer som inte brukar uppleva några problem med svullnad. Fot och ben rastlöshet och smärta kan också vara ett problem för långa resor. Att investera i ett par kompressionstrumpor kan hjälpa dig att förhindra dessa problem.

En annan anledning till att människor använder kompressionssockor är att förbättra atletisk prestanda, inklusive att hålla dem bekväma på långa och/eller ansträngande vandringar. Eftersom strumporna förbättrar blodflödet hjälper de dig att gå längre avstånd, ofta på kortare tid. Det finns också några bevis på att kompressionstrumpor förbättrar muskelvibration och cirkulation vilket resulterar i snabbare återhämtning. Detta kan vara särskilt viktigt för långa, flera dagshöjningar. Föreställ dig vandring 10 eller 20 miles på en dag och vill göra det igen nästa dag—kompressionsstrumpor hjälper dig att se till att du är redo för nästa dags resa.

Välja Kompressionsstrumpor
Det finns ett antal olika stilar av kompressionstrumpor. Ingen är bättre än den andra, men du kanske föredrar en typ över en annan eller du kanske tycker att olika typer fungerar bättre under olika omständigheter.

Några saker du bör tänka på när du väljer kompressionstrumpor inkluderar:

Stil: kompressionssockor finns i alla olika stilar, allt från knähöjder till lårhög och pantyhose. Den vanligaste för vandring är knähög stil.

Material: Kompressionssockor kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive gummi, Lycra eller Spandex.

Nivå av kompression: detta är en personlig preferens och du kan behöva välja några olika nivåer innan du bestämmer vilket som är bäst för dig. Det finns både graderad och icke-graderad stil som sträcker sig i kompressionsnivå från ljus till måttlig till fast till extra fast. I de flesta fall är företaget och extra fasta stilar för dem med hälsorelaterade problem, där lätt till måttlig kompression är bättre för resor och vandring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.